top of page
Coumans Juristen 263.jpg
  • Foto van schrijverCoumans Juristen

KLOKKENLUIDERSREGELING VERPLICHT VANAF 50 WERKNEMERSBent u een werkgever met 50 tot 249 werknemers? Dan is de interne meldregeling (Klokkenluidersregeling) reeds vanaf 17 december 2023 ook voor uw bedrijf verplicht. Eerder was deze meldregeling voor vermoedens van misstanden alleen verplicht voor grotere werkgevers, overheidswerkgevers en werkgevers in de financiële sector. 


De interne meldregeling is vanaf 17 december 2023 verplicht voor alle werkgevers in de publieke en de private sector. Leg de meldregeling vast in uw bedrijfsreglement en communiceer erover met uw werknemers. 


Veilige werkomgeving 

De Klokkenluidersregeling is ontwikkeld om een veilige omgeving te creëren voor werknemers. Iedereen binnen een organisatie moet misstanden kunnen rapporteren zonder angst voor vergelding. De regeling zorgt voor meer transparantie en helpt corruptie, fraude of andere onethische praktijken tegen te gaan. 


Investering in vertrouwen 

Een goede Klokkenluidersregeling toont aan dat uw organisatie zich inzet voor integriteit en transparantie. Het is een investering in het vertrouwen van uw medewerkers en van externe belanghebbenden. 


Vragen?

Hebt u vragen over de interne meldregeling en wat dit voor u als werkgever betekent? Coumans Juristen staat voor u klaar. U kunt ons bereiken via coumans@coumansjuristen.nl


Comments


bottom of page